Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامی ابوزهری از سران جنبش حماس گفت: آنچه ایران را از دیگران متمایز می‌کند این است که ایران صراحتاً اعلام می‌کند حامی مقاومت فلسطینی است. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سامی ابوزهری شنبه شب در گفت‌وگو با شبکه المیادین تاکید کرد: آشتی میان گروه‌های فلسطینی لطمه‌ای به روابط خوب جنبش حماس با همپیمانانش نخواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: روابط حماس و دمشق به تحولات داخلی‌ای که در عرصه سوریه صورت می‌گیرد مربوط می‌شود.
این عضو برجسته حماس گفت: سفر هیئت حماس به تهران نشان دهنده تمایل بسیار زیاد جنبش حماس به روابط با تهران و تقویت طرح مقاومت است.
ابوزهری خاطر نشان کرد: این سفر نشان دهنده وجود روابط ویژه میان حماس و ایران است.
وی تاکید کرد: جهت حمایت از طرح مقاومت فلسطین روابط میان حماس و ایران به روال عادی خود بازگشته است.
ابوزهری تصریح کرد: اختلاف‌ها به تاریخ پیوسته است و ما از آینده و گسترش روابط دوجانبه سخن می‌گوییم.
وی ادامه داد: حماس با تمامی طرف هایی که از آرمان فلسطین حمایت می‌کنند از جمله ایران همپیمان می‌شود.

همپیمانان منطقه‌ای از تحولات فلسطین آگاه می‌شوند

وی یادآور شد: به لحاظ زمانی این سفر با مساله آشتی میان گروه‌های فلسطین مرتبط است و نشان می‌دهد که جنبش حماس می‌خواهد همپیمانان منطقه ایش را در جریان نتایج آشتی میان گروه‌های فلسطینی بگذارد. ما می‌خواهیم میان اتحاد گروه‌های فلسطینی و حفظ طرح مقاومت فلسطین پیوند برقرار کنیم و می‌خواهیم همپیمانان منطقه‌ای ما را از این تحولات آگاه کنیم.

تهران مقصد نخست سفر هیات حماس

سامی ابوزهری در پاسخ به این سوال که چرا تهران را به عنوان نخست محل سفرتان انتخاب کردید؛ گفت: این انتخاب نشان دهنده روابط ویژه میان حماس و تهران جهت حمایت و پشتیبانی از مقاومت فلسطین است. این سفر به نوبه خود تحولی بزرگ در روابط حماس و تهران ایجاد می‌کند.
وی افزود: روابط حماس و ایران به حالت عادی خود برگشته است. حماس و مسئولان ایرانی تاکید می‌کنند که روابط ما به طور کامل به حالت طبیعی خود برگشته است و طرفین برای حمایت از طرح مقاومت فلسطین با یکدیگر همکاری می‌کنند.
وی گفت: سفر ما به تهران سه روز به طول می‌انجامد. در جریان این سفر ما با مسئولان عالی رتبه ایران دیدار می‌کنیم. در این دیدارهای پرحجم بر ضرورت همکاری و انجام تمامی تلاش‌های ممکن برای حمایت و پشتیبانی طرح مقاومت، تاکید صورت خواهد گرفت.

اختلاف‌ها به تاریخ پیوسته است

وی در پاسخ به این سوال که اختلاف شما با تهران بر سر چه بود و هم اکنون چه تحولی رخ داده است که این اختلاف‌ها را به کنار گذاشته اید؛ گفت: اختلاف‌ها به تاریخ پیوسته است و ما هم اکنون از واقعیت‌ها و آینده سخن می‌گوییم. جنبش حماس و مسئولان ایرانی بر توسعه روابط تاکید کرده اند به گونه‌ای که باعث حمایت از آرمان فلسطین و طرح مقاومت فلسطین شود. این دیدار‌ها به افزایش پشتیبانی از طرح مقاومت فلسطین مربوط می‌شود و همچنین با رایزنی سیاسی در خصوص پرونده‌های سیاسی مرتبط با مساله فلسطین و اوضاع منطقه مرتبط است.

با حامیان آرمان فلسطین همپیمان می‌شویم

ابوزهری تاکید کرد: ما با تمامی طرف هایی که از آرمان فلسطین حمایت به عمل آورند همپیمان می‌شویم یکی از این طرف‌ها که از آرمان فلسطین حمایت می‌کند بی تردید ایران است. همانگونه که پیشتر نیز گفتم حماس روابطی ویژه با تهران دارد و این هم به این خاطر است که تهران آشکارا و بدون هیچ حساب و کتابی از طرح مقاومت فلسطین حمایت می‌کند و در سایه دسیسه‌ای که اشغالگران و دولت آمریکا ریخته اند این نوع حمایت ایران بسیار مهم است، زیرا ما نیازمند همپیمانانی هستیم که از طرح مقاومت فلسطین حمایت کنند.

باید جلو هرگونه دخالت اسرائیل و بیگانگان بویژه آمریکا در مساله فلسطین گرفته شود

وی در پاسخ به این سوال که شما هم اکنون از تهران چه می‌خواهید؟ گفت: مساله فلسطین مساله‌ای است که به امت اسلامی مربوط می‌شود. امروز ما به تهران آمده ایم و این پیام را برای مسئولان ایران و همه مسئولان جهان عرب و جهان اسلام داریم که همگان باید در پشت مساله فلسطین با یکدیگر متحد شوند و باید جلوی هرگونه دخالت اسرائیل یا دخالت بیگانگان بویژه آمریکا در مساله فلسطین گرفته شود و باید با تمام توان از مساله فلسطین حمایت صورت گیرد. معتقدیم که تهران از این تلاش‌ها حمایت به عمل می‌آورد و در سطح مادی و سیاسی بیشترین تلاش را برای حمایت و پشتیبانی از آرمان فلسطین و مقاومت فلسطین انجام خواهد داد.
وی یادآور شد: آشتی میان گروه‌های فلسطینی لطمه‌ای به روابط جنبش حماس با همپمانانش نمی‌زند. ما به روابطی که با همپیمانان مان داریم پایبند هستیم. این روابط روابطی قوی است و معتقدم که برقراری رابطه با ایران به معنای تجاوز یا وارد کردن خلل به هیچ یک از روابط یا تفاهم‌های ما چه به تشکیلات خودگردان فلسطین یا دیگران نیست. حمایتی که از مقاومت صورت می‌گیرد یک چیز است و آشتی میان گروه‌های فلسطینی چیز دیگری است.

روابط با تهران مربوط به مقاومت و توافق مشترک است

ابوزهری گفت: قاهره ناظر بر توافق آشتی میان گروه‌های فلسطینی است و ما به علل متعدد بر داشتن روابط خوب با قاهره تاکید داریم و این مساله بر هیچ کس پوشیده نیست. از سوی دیگر روابط ما با تهران نیز روابطی است که مربوط به مقاومت و به توافق مشترک برای پشتیبانی از این طرح مربوط می‌شود، تهران به سبب اینکه صراحتاً حمایتش را از مقاومت فلسطین اعلام می‌کند برای ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است؛ بنابراین تصور نمی‌کنیم که تعارض میان رابطه با این طرف یا طرف دیگر وجود داشته باشد. هر یک از این روابط ویژگی خاص خود را دارند و ما دست خود را به سوی هر طرفی که خواهان پشتیبانی یا حمایت سیاسی یا مادی از آرمان فلسطین است دراز می‌کنیم. قاهره برای تحقق آشتی میان گروه‌های فلسطینی تلاش بسیاری از خود نشان داده است و ما از این اقدام قاهره استقبال می‌کنیم و ایران نیز کشوری است که ما روابط ویژه، قدیمی و مستر با آن داریم.

سفر هیات حماس یک مساله داخلی است

سامی ابوزهری در پاسخ به این سوال که آیا شما سفرتان به تهران را با مسئولان مصری هماهنگ کرده بودید؛ گفت: با وجود روابطی که ما با مصر و مسئولان مصری داریم تصور نمی‌کنم که سفر سران حماس به هر کشور دیگری به مصر ارتباط داشته باشد بلکه این یک مساله داخلی است و تصور نمی‌کنم که چنین مساله باعث ناراحتی قاهره یا هرجای دیگری شود.

پیامی از قاهره برای تهران نداریم

ما هیچ پیامی از قاهره برای تهران با خود به همراه نداریم، اما تاکید می‌کنیم که تمایل داریم برای نزدیکی میان طرف‌های منطقه‌ای نقش آفرینی کنیم، زیرا این مساله به نفع آرمان فلسطین است و اگر کاری از دست مان بر آید در انجام آن تردید و کوتاهی نمی‌کنیم.
مجری شبکه تلویزیونی المیادین از ابوزهری پرسید پس از ایران به چه کشوری سفر خواهید کرد؛ وی در پاسخ گفت: چندین سفر رسمی ترتیب داده شده است که ما در وقت خودش آن‌ها را اعلام خواهیم کرد.
مجری المیادین پرسید: آیا ممکن است شما به عربستان سفر کنید؛ ابوزهری در پاسخ گفت: خیلی زود است که ما درباره جزئیات سفرهای مان صحبت کنیم ما فعلاً در صدد ترتیب دادن این دیدار هستیم.
وی در پاسخ به چشم انداز روابط میان حماس و دمشق گفت: موضوع رابطه میان حماس و دمشق به تحولات داخلی در عرصه سوریه مربوط می‌شود. با توجه به گفتگوهایی که میان نظام سوریه و طرف مقابل نظام در جریان است معتقدم که به لحظه توافق داخلی سوریه نزدیک شده ایم و این مساله به بازگشت روابط میان حماس وسوریه شتاب می‌بخشد. هنوز زود است که ما درباره این مساله سخن بگوییم هرچند که ما به طور کلی بر تمایل جنبش حماس بر برقراری رابطه با تمامی طرف‌های عربی بدون استثنا تاکید می‌کنیم.

بررسی جزئیات چگونگی پشتیبانی از مقاومت فلسطین به لحاظ سیاسی و مادی در تهران

وی گفت: مساله اصلی که در سفر هیئت حماس به تهران مورد بحث و گفتگو بوده است بررسی جزئیات چگونگی پشتیبانی از طرح مقاومت فلسطین به لحاظ سیاسی و مادی است، زیرا ما هم اکنون واقعاً هدف قرار گرفته ایم و آمریکا می‌کوشد که مقاومت فلسطینی را کنار بزند از این رو روابط مستحکمی که میان حماس و همپیمانانش وجود دارد و حمایت هایی که آن‌ها می‌توانند از طرح مقاومت فلسطینی به عمل آورند مساله بسیار مهمی برای ما محسوب می‌شود.
ابوزهری افزود: ما وقتی از همپیمانان حماس و تثبیت روابط با آن‌ها سخن می‌گوییم این به معنای آن نیست که جنبش حماس خود را با طرف‌های دیگر درگیر می‌کند. ما می‌گوییم روابط ما با طرف هایی که صراحتاً حمایت شان را از جنبش حماس و طرح مقاومت اعلام می‌کنند بهتر است و حماس به آن‌ها نزدیک‌تر است. بی تردید کشمکش هایی در منطقه در جریان است و موضع گیری هایی نیز وجود دارد که از موضع گیری‌های حماس به دور است، اما نقش جنبش حماس این نیست که در درگیری هایی که اینجا و آنجا وجود دارد ورود پیدا کند، بلکه حماس می‌کوشد همه طرف‌ها را قانع سازد که اولویت را به مساله فلسطین بدهند و تمامی امت اسلامی را جهت پشتیبانی از آرمان فلسطین یکپارچه سازد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما در محور مقاومت قرار ندارید؛ گفت: من در مورد ویژگی خاص روابط جنبش حماس با همپیمانانش به ویژه تهران به وضوح سخن گفتم و معتقدم برادران ما در تهران از این موضوع تقدیر می‌کنند و ما به روشنی این مطلب را از همه مسئولان ایرانی شنیدیم.

تلاش برای متحد کردن امت اسلامی پشت مساله فلسطین

وی تاکید کرد: ما تلاش می‌کنیم که بار دیگر امت اسلامی را با قرار دادن در پشت مساله فلسطین متحد سازیم. اشغالگران و آمریکایی‌ها می‌کوشند که امت اسلامی را در دریای اختلاف‌ها غرق کنند و از این طریق از آن‌ها باجگیری کنند و آن‌ها را ضعیف نگه دارند و وارد جنگ با یکدیگر کنند، جنگی که به نفع هیچ یک از آن‌ها نیست. ما فلسطینی‌ها عامل وحدت بخشی و توافق عربی و اسلامی هستیم و معتقدم که این مساله امر مفیدی است و برادران ایرانی به این مساله توجه دارند.
ابوزهری در پاسخ به این سوال که شما تا به حال با کدامیک از مسئولان ایرانی دیدار کرده اید و آیا قرار است با رهبر ایران نیز دیدار کنید؛ گفت: ما امروز با علی لاریجانی رئیس پارلمان، علی اکبر ولایتی مشاور رهبری در امور بین الملل و علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی دیدار کردیم، ما جدول گسترده‌ای از دیدار‌ها داریم، اما تا زمانی که این دیدار‌ها صورت نگیرد نمی‌شود از آن‌ها خبر داد.

اطلاعاتی درباره سفر ولیعهد سعودی به تل آویو ندارم

وی افزود: من اطلاعاتی درباره سفر ولیعهد سعودی به تل آویو ندارم، اما این را باید بگویم که تصفیه مسائل با اشغالگران هیچگونه چشم انداز روشنی ندارد. تصفیه با اشغالگران اسرائیلی هیچ آینده‌ای در منطقه ندارد. اسرائیل، اشغالگر و جنایتکار است و هیچگونه آمادگی برای ارائه هیچ چیزی به ملت ما و آرمان ما ندارد. اسرائیل آمادگی اعتراف به حقوق ملی ما را ندارد. اسرائیل تن‌ها به دنبال عادی سازی روابط با کشورهای عربی است و می‌خواهد بدون پرداخت هیچگونه هزینه این امر محقق شود. در نتیجه ما از تمامی طرف‌های عربی می‌خواهیم که متوجه این فریبکاری اسرائیلی‌ها باشند. معتقدم که همگان این مساله را درک می‌کنند همچنان که ما این مساله را می‌فهمیم.

یادآور می‌شود هیأتی متشکل از مسئولان عالی‌رتبه جنبش مقاومت حماس، ظهر روز جمعه وارد تهران شدند.
به نقل از العالم، ریاست این هیأت با صالح عاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس است و عزت‌الرشق رئیس دفتر روابط عربی- اسلامی جنبش، اسامه حمدان مسئول روابط بین‌المللی و نماینده جنبش در لبنان، زاهر جبارین از فرماندهان شاخه نظامی جنبش در کرانه غربی، سامی ابوزهری سخنگوی جنبش و محمد نصر عضو دفتر سیاسی، او را همراهی می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۱۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: برای توافق درباره آتش‌بس و تبادل اسرا به قاهره می‌رویم

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز؛ همزمان با برگزاری مذاکرات غیرمستقیم درباره آتش‌بس و همچنین تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، حماس روز جمعه اعلام کرد هیأت این جنبش با هدف حصول توافق راهی قاهره خواهد شد.

بیشتر بخوانید؛ سفر رئیس سیا به مصر با دستور کار آتش‌بس در غزه

این در حالی است که یک مقام آمریکایی به رویترز گفته ایالات متحده معتقد است در گفت‌وگوهای قاهره بر سر آتش‌بس و تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی پیشرفت‌هایی حاصل شده اما «منتظر خبرهای بیشتری هستیم».

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز «ویلیام برنز» مدیر سیا را روانه مصر کرده تا در مذاکرات آتش‌بس شرکت کند.

حماس در بیانیه‌ای درباره مذاکرات اعلام کرده است: «در پرتو تماس‌ها با برادران میانجی در قصر و مصر، هیأت حماس روز شنبه و برای تکمیل گفت‌وگوها راهی قاهره می‌شود».

در ادامه بیانیه حماس آمده است: «ما بر نیت مثبت که رهبری جنبش پس از بررسی پیشنهاد اخیر آتش‌بس به آن پاسخ داده است، تاکید می‌کنیم. ما با همین نیت و برای رسیدن به توافق به قاهره می‌رویم».

مقاومت فلسطین همچنین تاکید کرده است: «مصمم هستیم تا به توافقی برسیم که مطالبات مردم ما برای توقف تجاوزات، عقب‌نشینی اشغالگران، بازگشت آوارگان، آغاز بازسازی و تبادل اسرا را تامین کند».

برگزاری این مذاکرات در حالی است که کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌شدت از طرف خانواده‌های اسرای اسرائیلی برار حضول توافق تحت فشار قرار گرفته است.

مقاومت فلسطین نیز بارها اعلام کرده بدون تحقق شروط خود، به توافق رضایت نخواهد داد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229379 برچسب‌ها غزه

دیگر خبرها

  • موافقت حماس با توافق پیشنهادی آتش‌بس
  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • توافقی را که به آتش بس فراگیر منجر نشود، امضا نخواهیم کرد
  • دور کنونی گفت‌وگوهای آتش‌ بس پایان یافت
  • حماس: دور کنونی گفت‌وگوهای آتش‌بس پایان یافت
  • مقاومت: حماس توافقی را که شامل آتش‌بس دائمی نباشد، نمی‌پذیرد
  • آیا « راه حل دو کشوری » میان فلسطین و اسرائیل ممکن است؟/ چالش های پیش روی کشور مستقل فلسطین چیست؟
  • بلینکن مدعی شد: حماس مانع بین مردم غزه و آتش‌بس است | اصلی‌ترین اختلاف میان اسرائیل و حماس در حال حاضر
  • حماس: برای توافق درباره آتش‌بس و تبادل اسرا به قاهره می‌رویم
  • حزب‌الله لبنان یک پایگاه صهیونیستی را هدف قرار داد