Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  قربان خوانی رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص تخلف 400 میلیارد ریالی سازمان نظام مهندسی گفت: پرونده  400 میلیارد ریالی در دادگاه در حال رسیدگی است و آخرین دستور قاضی در خصوص این پرونده، به بانک شهر سپرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  درادامه افزود: بانک شهر هم اکنون حق برداشت 400 میلیارد ریال ندارد اما می تواند سود این سپرده را  هر ماه به حساب نظام مهندسی ساختمان واریز کند.

خوانی اظهار کرد: هم اکنون اصل مبلغ پول وجود دارد اما مجوز جابه جایی و یا برداشت سپرده، صادر نشده است.

رییس نظام مهندسی ساختمان استان تهران در خصوص شفاف سازی این 400 میلیارد ریال گفت: در هیات مدیره گذشته بانک شهر، حرفی درخصوص نوسازی بافت های فرسوده ارائه نشده بود و  از سازمان نظام مهندسی برای همکاری مالی در این پروژه کمک خواسته شد.

خوانی استان تهران تصریح کرد: این سازمان نیز درجهت اشتغال و ساخت و ساز در بافت های فرسوده همکاری مالی در این پروژه را انجام داده و در ازای تضمین این پروژه برگه های سفید امضایی را دریافت کرد که در ادامه این پروژه به مشکل برخورد و در این زمینه، اعضای هیات مدیره به دلیل دریافت برگه های سفید امضا به دادگاه احضار شدند اما در این پروژه مشکل اصلی مربوط به بانک شهر است.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران به مساله امضا فروشی توسط مهندسان اشاره کرد و گفت: هم اکنون 5هزار پرونده طی 6 ماه گذشته به شورای انتظامی ارجا شده است که 3هزار مورد از این پرونده منجر به محکومیت نشده و 2هزار پرونده دیگر توسط خود سازمان نظام مهندسی در حال پیگیری است.

وی با اشاره به اینکه اتهام امضا فروشی هیچ سندی نداردتصریح کرد: باید کسی که این اتهام را به مهندسان ساختمان زده است، استغفار و از جامعه مهندسان عذرخواهی کند.

قربان خوانی با بیان اینکه از سال 96، 288 نفر مهندس در نظام مهندسی فوت کرده اند گفت: به محض  فوت این مهندسان سیستم سازمان پروانه ساخت و ساز آنها را ابتطال می کند بنابراین این ادعا که  از پروانه مهندسان فوت شده جهت امضا فروشی استفاده می شود کذب محض است و هیچ سندی در این خصوص وجود ندارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به دریافت نکردن بودجه ای از دولت گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان هیچ بودجه ای از دولت دریافت نمی کند اما خدمات گسترده ای جهت ساخت و ساز و بازدید از ساختمان ها را برعهده دارد.

قربان خوانی اظهار کرد: از سال 92، 32 هزار مورد بازدید از گودبرداری ها خطرناک صورت گرفته و طی این سال 29 حادثه با 19 تلفات وجود داشته اما در سال 95 میزان خسارت جانی ناشی از گودبرداری به 18 حادثه رسیده و تعداد فوت شدگان نیز به 7 نفر کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: میزان حوادث جانی ناشی از گودبرداری حدود 62 درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه امسال، 2 هزار و 100 بازدید از ساختمان ها انجام شده است اظهار کرد: 14 هزار و 500 بازدید سازه ای توسط مهندسان صورت گرفته که از این بین 2 هزار از آنها مربوط به شش ماهه گذشته بوده است.

خوانی یادآور شد: تمامی بازدیدهای مهندسان جهت کنترل و کیفیت خدمات و  نیز زمینه سازی افزایش کیفیت ساخت و سازها شده است.

قربان خوانی با اشاره به اینکه صرفه جویی در مصرف انرژی مهمترین دغدغه مهندسان ساختمان بوده است گفت: طی دو سال گذشته بازدیدهای تخصصی در جهت معماری، مکانیک، برق صورت گرفته که تعداد ها به 13هزار و 200 مورد می رسد.

وی با بیان اینکه با موسسه استاندارد طی سال گذشته در جهت مصالح ساختمانی و کنترل استاندارد آنها تفاهم نامه ای منعقد کرده ایم، اضافه کرد: این تفاهم نامه وضعیت ساخت وساز و استفاده از سازه های فولادی را در ساختمان ها بهبود بخشیده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به افزایش 5برابری مهندسان ساختمان طی سالهای 90_95 گفت: تعداد مهندسان دارای پروانه قبل از  سال 95، 11 هزار نفر بوده که در سال 95 این رقم به 60 هزار نفر افزایش یافته است.

خوانی تصریح کرد: طی سالهای 92 تا 95 شاهد کاهش 50 درصدی صدور پروانه های ساختمانی بوده ایم و همچنین 180 هزار خدمات مهندسی طی سالهای گذشته از سوی مهندسان ساختمان انجام شده است.

وی با بیان اینکه نظام ساخت و ساز نیازمند تغییرات اساسی است، گفت: هر فردی که در پروسه ساخت و ساز مسئولیتی بر عهده دارد باید خواستار این تغییرات باشد و به جای فرافکنی سعی در اصلاح تغییرات ساخت و ساز باشد.

وی در ادامه به گودهای پرخطر ساخت و سازها اشاره کردو یادآورشد: با کمیسیون معماری شهرداری مکاتباتی را انجام داده ایم و هشدارهای لازم را دراین زمینه اعلام کرده ایم، هم اکنون طبق آخرین آمار حدود 200 گود پرخطر در تهران وجود دارد که اخطار های لازم به مجریان این پروژه داده شده است.

قربان خوانی در ادامه به مبحث 22 قانون نظام مهندسی اشاره کرد و اظهار کرد: این مبحث به تأمین و نگه داری ساختمان ها اشاره دارد که متاسفانه تا به امروز عملیاتی نشده و با اجرای این مبحث می توان مانع وقوع حوادثی مانند پلاسکو در ساختمان ها شویم.

درحال تکمیل/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۶۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزه‌های با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.

وی با اشاره به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی که توسط پژوهشگاه برگزار می‌شود، گفت:این کنفرانس  از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محور‌های اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهر‌های ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌ها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلان‌شهر‌ها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف  این کنفرانس است.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشور‌ها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • ۶۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در کردستان تشکیل شد
  • تن هاخ: عذرخواهی سانچو؟ حالا وقت صحبت‌کردن راجع به این موضوع نیست
  • مجازات ۸۴۰ میلیون ریالی برای عرضه دارو‌های دامی تقلبی در اشنویه
  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • جریمه ۸۷ میلیارد ریالی تاوان عمل نکردن به تعهدات ارزی
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • چرا فاصله هواداران سپاهان با بانوان پرسپولیسی کم بود؟/ جدال لفظی مدیران پرسپولیس و سپاهان به جای عذرخواهی از جامعه فوتبال
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی