Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@22:31:42 GMT

نشست نحوه اجرای برنامه اشتغال فراگیر دولت برگزار شد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۷۷۴۹

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست تبعیین و نحوه اجرای برنامه اشتغال فراگیر سال ۹۶ با حضور استاندار، معاون توسعه اشتغال وزیر کار و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در استانداری تهران برگزار شد.

حاتم شاه‌کرمی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در این نشیت با اشاره به برنامه‌های اشغال فراگیر گفت: ۱۶ جلسات در فرمانداری درباره برنامه‌های فراگیر اشتغال دولت برگزار کرده‌ایم امروز هم در استانداری تهران حاضر شدیم تا هماهنگی‌های بیشتر و اجماع پررنگ‌تری بر سر پیشبرد این برنامه‌ها حاصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه‌کرمی افزود:‌ هم‌اکنون در طرح کارورزی بیش از ۲۴ هزار نفر دارای شرایط ثبت‌نام هستند و بیش از ۴۸ هزار واحد پذیرنده که شرایط آنها احراز شده است تا این کارورزان را به کار می‌گیرد. البته ۶۲ نفر هم‌اکنون در واحدهای پذیرنده مشغول به کار هستند.

مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به طرح روستا تعاون که قرار است زمینه توسعه اشتغال پایدار را در کشور فراهم کند، گفت: تا به حال ۵۸ روستای دارای مزیت در این طرح شناسایی شدند و ۱۲ تعاونی را در سطح استان به این منظور فعال کرده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به تسهیلات و کمک‌های اعتباری دولت و برنامه‌های اشتغال فراگیر گفت: هم‌اکنون فرآیند رسیدگی بانک‌‌ها برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان را از ۳۰ روز به ۱۰ روز کاهش داده‌ایم؛ چراکه برای پیشبرد برنامه‌ها نیازمند کوتاه کردن بروکراسی‌های اداری هستیم.

شاه‌کرمی با بیان اینکه استان تهران بخش زیادی از بار اشتغال کشور را بر دوش دارد، گفت: نمی‌شود که استان تهران با همه این چالش‌ها مواجه باشد اما از یارانه بهره‌مند نشود؛ لذا باید در بررسی طرح‌ها و اثرات مثبت آنها جلسات بیشتری برگزار کنیم تا همکاری مضاعفی بین بانک‌ها و دستگاه‌های مسوول ایجاد شود.

شاه‌کرمی افزود: باید یادآور شد که سامانه ثبت‌نام طرح کارورزی ضعف‌هایی داشت که امیدواریم این ضعف‌ها برطرف شود.

در ادامه این جلسه محمد حسین مقیمی استاندار تهران با اشاره به ضرورت ایجاد شغل برای مردم گفت: وقتی که بتوانیم خوب انجام وظیفه کنیم آن‌وقت می‌توانیم بگوییم که از عهده وظایف خود برآمده‌ایم؛ در نتیجه اگر زمانی متوجه شویم که کارهایی که کرده‌ایم کافی است دیگر به سراغ برنامه‌های دیگر نمی‌رویم.

استاندار تهران افزود: اولین تلاش ما باید این باشد که اشتغال موجود را حفظ کنیم حالا این اشتغال می‌تواند در بخش کشاورزی، صنعت و یا خدمات باشد اما در هر صورت جلوگیری از ریزش اشتغال در این بخش‌ها باید در اولویت باشد.

مقیمی با بیان اینکه در استفاده از تکنولوژی‌های جدید و توسعه خطوط بخش‌های تحقیقات و توسعه در واحدهای بزرگ تولیدی غفلت مضاعفی وجود دارد، افزود: وقتی کارخانه‌ای پس از ۳۰ سال کار تعطیل می‌شود نشان‌دهنده این است که خیلی دیر ضرورت‌های به روزرسانی آن را درک کرده‌ایم این یعنی اینکه تکنولوژی‌های جدید را در آنها به کار نگرفته‌ایم و بخش‌های تحقیق و توسعه آنها را غیرفعال نگه داشته‌ایم.

استاندار تهران با بیان اینکه همه مجموع این عوامل به اضافه مشکلات بیمه‌ای موجب عدم رقابت‌پذیری واحدهای بزرگ با واحدهای کوچک شده است، گفت: کارخانه‌های کوچک هم‌اکنون با برون‌سپاری اداره می‌شوند و این موجب می‌شود که هزینه‌های آنها با میزان بالایی کاهش یابد که در نتیجه قیمت تمام شده کالاها و خدمات آنها هم کاهش یابد اما درباره کارخانه‌های بزرگ قضیه کاملا متفاوت است.

مقیمی افزود: برای نمونه واحدهای بزرگ در استان‌های تهران، البرز و مرکزی توان رقابت با واحدهای کوچک مشابه خود را ندارند و در نتیجه تعطیلی آنها می‌تواند قریب‌الوقوع باشد.

مقیمی در ادامه با بیان اینکه صنایع کشور با بحران سرمایه‌گذاری‌های جدید روبه‌رو هستند، گفت: باید یادآور شد که سرمایه‌گذاری‌هایی که در قدیم بر روی صنایع کشور انجام شده بود هم‌اکنون به دلیل همان عواملی که بیشتر گفتم تعطیل شده یا در آستانه تعطیلی هستند مثل کارخانه ارج. و حالا ما باید به فکر بالا بودن بهره‌وری سرمایه‌های جدید باشیم که به شدت هم به آنها نیازمندیم.

مقیمی اضافه کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی فعال‌تر شوند تا بدین‌وسیله رشد هشت درصدی که انتظارش را می‌کشیم محقق شود.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری صرفا مربوط به شقوق کلان آن نمی‌شود گفت: سرمایه‌گذاری می‌تواند در یک خانه در دل یک روستا و یا در یک کارخانه فولاد با چهار هزار کارگر انجام شود و باید همه این موارد به صورت یک منظومه در کنار هم دیده شود.

استاندار تهران تصریح کرد: در همین حال باید از کارآفرینان و روحیه سرمایه‌گذاری آنها حمایت کرد اما باید بگویم که ما با سرمایه‌گذاری و کارآفرینی سر سازش نداریم و کارآفرینان از این بابت از دست ما ناراحت هستند. بسیاری از آنها می‌آیند و از این امر گلایه می‌کنند و باید فکری اساسی به حال آنها کرد تا هزینه‌های پیش از تولید آنها کاهش یابد.

استاندار تهران با بیان اینکه خیلی از این کارآفرینان احساس می‌کنند که کارهایشان به موقع انجام نمی‌شود، گفت: کارآفرین نباید نگران خواب سرمایه و تاخیر در راه‌اندازی کسب و کارش باشد این موجب می‌شود که قیمت تمام شده کار وی افزایش یابد.

در ادامه جلسه عیسی منصوری معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ناهماهنگی‌هایی که در گذشته در برنامه‌های اشتغال دولت‌ها وجود داشت، گفت: یکی از دلایل به ثمر نرسیدن برنامه‌های اشتغال در دولت‌های گذشته به ناهماهنگی‌های بین دستگاهی بازمی‌گشت. اما حالا دولت شرایط را به‌گونه‌ای فراهم آورده است که شاهد هماهنگی‌های یکپارچه میان دستگاه‌های مسوول در امر اشتغال هستیم.

منصوری با بیان اینکه در پیشبرد برنامه‌های اشتغال باید به حفظ فرصت‌هایی شغلی توجه داشت، گفت: صیانت از اشتغال موجود باید در برنامه‌های اشتغالزایی بیش از این دیده شود چراکه ریزش نیروی کار عدد قابل اعتنایی را به خود اختصاص می‌دهد.

منصوری با اشاره به طرح تکاپو گفت: طرح‌هایی همچون طرح تکاپو فرصت شغلی ایجاد می‌کند. به صورت کلی تحریک تقاضا و تقویت طرف عرضه موتور پیشبرد برنامه‌های اشتغال هستند و در این راه کارفرمایان از معافیت‌های بیمه‌ای و یارانه‌های مزدی بهره‌مند می‌شوند.

منصوری افزود: اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح کارورزی و اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر از نمونه‌های تضمین اعتبار به برنامه‌های اشتغال دولت بوده است. البته باید گفت که طرح کارورزی را از طریق منابع داخلی تامین اعتبار کرده‌ایم. با این حال و به صورت کلی مسوول ایجاد اشتغال در کشور تنها وزارت کار نیست و این تنها از طریق هماهنگی‌های بالادستی بین دستگاه‌های مسوول محقق می‌شود.

معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اشتغال باید به صورت دولتی و خصوصی به صورت عملیاتی درآید، گفت: مهمترین وظیفه دولت در یک حکمرانی خوب ایجاد تعادل اقتصادی بین بخش خصوصی و دولت است از طرفی یکی از مولفه‌های اشتغال فراگیر مشارکت بخش خصوصی در نظام حکمرانی است.

منصوری در ادامه افزود: اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه سود و تسهیلات از طریق هشت بانک به اضافه اختصاص یک اعتبار ۱۱هزار میلیارد تومانی در طرح‌های توسعه اشتغال از دیگر حمایت‌هایی است که دولت از این طرح‌ها به عمل آورده است.

وی افزود: با این حال قرار نیست وام‌هایی که می‌دهیم را حراج کنیم یا آن را خرج سودآوری عده‌ای کنیم و باید به صورت هدفمند تزریق اعتبارات انجام شود تا بخش خصوصی نیز راغب به ورود و حمایت از برنامه‌های اشتغال شود.

معاون توسعه اشتغال وزیر کار در پایان گفت: اصل مشوق بیمه‌ای و کمک‌های دولتی و تعریف پروژه‌های جدید از اهدافی است که در برنامه‌های اشتغال دنبال می‌شود که البته نباید در راه‌اندازی آنها صرفا به منابع دولتی متکی باشیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۷۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مراسم افتتاحیه رویداد صدرا با شعار«صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» در دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار کرد: با توجه به برگزاری این رویداد‌ها باید ابتدا رویداد«عارضه‌یابی عدم حضور دانشجویان در این همایش‌ها و برنامه‌ها» را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شاید بخشی از استقبال کمرنگ دانشجویان به خاطر عدم عمل‌گرایی مسئولان در تحقق وعده‌ها بوده، افزود: یکی از دغدغه‌های دولت سیزدهم ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ‌التحصیلان است که در استان همدان نیز روی این موضوع متمرکز شده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با طرح این سؤال که با وجود ایجاد اشتغال در استان و رشد در این زمینه چرا این اتفاق در جامعه محسوس نیست، گفت: یکی از دلایل این موضوع عمده ایجاد اشتغال برای جامعه غیردانشگاهی بوده و انتظار بیشتر نیز از سوی این قشر است.در سال جاری ۴۲ درصد تسهیلات و تعهد اشتغالزایی در استان را به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص خواهیم داد در همین راستا از ۱۷ هزار و ۶۹۹ مورد تعهد اشتغال برای قریب به ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از فارغ‌التحصیلان استان اشتغال پایدار ایجاد می‌کنیم.

حسینی روح رویداد صدرا را نقطه اتصال دانشگاه و صنعت عنوان کرد و با طرح این سؤال که دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها چقدر کارایی داشته، تأکید کرد: باید چگونه مهارت‌آموزی را به دانشجو آموزش دهیم و بعد از او انتظار داشته باشیم. آموزش؛ کارآفرینی و اشتغال سه مؤلفه رشد جامعه بوده و دنیای امروز عصر دانش است و گذار به سمت هوش مصنوعی و دنیای پیچیده دیجیتال. نمی‌توان مفاهیم سال‌های پیش را به دانشجو آموزش داد و انتظار تحول داشت.

وی با بیان اینکه باید به‌روز بود و رویکرد آینده‌پژوهی داشت، اضافه کرد: توسعه فعالیت‌های فناورانه؛ برخورداری از خلاقیت، تکنیک حل مسئله و تفکر خارج از چارچوب اداری برای تحول باید مدنظر باشد امروز دیگر وقت آزمون‌وخطا نیست. تحقیقات و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد به‌واسطه سونامی فناوری برخی مشاغل از دست خواهد رفت؛ بنابراین حتماً باید نوآور و به‌روز باشیم؛ البته به لطف دانشگاه در بسیاری از علوم فناورانه پیشرو هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان مطرح کرد: پیشنهاد می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی رویدادی را برگزار کند و از ابتدا و تا انتها یک شغل مولد را آموزش دهد، خلق ایده و ایجاد مشاغل پیگیری را کند و آموزش‌ها کاملاً عملیاتی شود.
حسینی بر لزوم برگزاری«ایده بازار» در دانشگاه تأکید کرد و توضیح داد: برای مشارکت مردم در اقتصاد ایده‌ها به جد پیگیری می‌شود؛ در استانداری نیز فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای نحوه واگذاری به مردم را احصا کرده‌ایم ضمن اینکه اقناع‌سازی مردم برای مشارکت با تضمین سود لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • برنامه دولت برای چگونگی تداوم کالابرگ تا هفته آینده اعلام می شود
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • خبر مهم وزارت رفاه درباره ادامه طرح کالابرگ / جزئیات برنامه دولت برای تداوم طرح فجرانه
  • برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده
  • اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده